Verzekering & vergoeding voor orthodontie

Hoe gaan verzekeraars om met orthodontie? Wordt er iets vergoed vanuit de basisverzekering? Of moet u hiervoor altijd een aanvullende dekking afsluiten? En hoe zit het dan met wachttijd en het eigen risico? Alle antwoorden staan op deze pagina op een rij.

Dé orthodontist bij u in de buurt.

  • Mooi en recht gebit
  • Beter kauwen en spreken
  • Makkelijker poetsen. Twijfel niet en maak een afspraak

Orthodontie in de basisverzekering

De kosten voor een beugel worden bijna nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Niet voor kinderen, en ook niet voor volwassenen. Er geldt één uitzondering:

Alleen bij een ernstige groei- of ontwikkelstoornis aan de mond, het gebit of de kaak, krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering. Wij geven u hier graag uitleg over tijdens een eerste consult.

Orthodontie in de aanvullende verzekering

U kunt voor de orthodontist wel een aanvullende verzekering afsluiten. Hoeveel er dan precies vergoed wordt – en onder welke voorwaarden – verschilt per verzekeraar. Let ook op leeftijd: tot 18 jaar (of 22 bij sommige verzekeraars) krijgt u vaak meer vergoeding dan ná 18 jaar.

Welke verzekeraar de beste dekking voor orthodontie biedt? Dat is lastig om te zeggen. Dat hangt ook af van uw eigen wensen. Gebruik daarvoor ons handige overzicht (jaar 2024).

Hoogte van de vergoeding

Hoeveel u precies vergoed krijgt, verschilt van verzekering tot verzekering. Meestal geldt er een maximumbedrag. Bijvoorbeeld € 2.000,- voor de hele behandeling.

Eigen risico

Uw eigen risico geldt alléén voor vergoedingen vanuit uw basisverzekering. Dus als u een aanvullende verzekering voor orthodontie hebt, betaalt u géén eigen risico.

Wachttijd voor orthodontie

Let op als u een aanvullende verzekering afsluit, en/of overstapt naar een andere verzekeraar. Want een aantal verzekeraars hanteert een wachttijd. Een wachttijd betekent dat u ná het afsluiten van de verzekering 1 jaar moet wachten, vóórdat u de kosten vergoed kunt krijgen.

Gelukkig geldt dit niet voor alle verzekeraars. Let hier dus goed op wanneer u gaat vergelijken.

Wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op via 075-670 50 57 of maak gebruik van ons contactformulier.

Maak een afspraak

Inschrijven bij onze praktijk?

Wij heten u van harte welkom! Maak gebruik van ons inschrijfformulier.

Inschrijven

Dé orthodontist bij u in de buurt

Wij heten u van harte welkom in onze praktijk!

Maak een afspraak Inschrijven